Wat betekent

ASP.NET

ASP staat voor Active Server Pages. Het is een door Microsoft ontwikkelde technologie om dynamische webpagina's te genereren. ASP.Net is de opvolger van de ASP, het is een scripttaal waarmee geavanceerde webapplicaties geprogrammeerd kunnen worden.

C#

C# (uitgesproken als "C sharp") is een programmeertaal ontwikkeld door Microsoft.

CMS

CMS staat voor Content Management Systeem. Een CMS is een toepassing die het mogelijk maakt om op relatief eenvoudige wijze een internetsite of intranet te beheren. Met een CMS kan een gebruiker zelf, zonder hulp van een websitebouwer, teksten wijzigen, pagina's toevoegen en/of afbeeldingen plaatsen op zijn site.

CSS

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Ook de term "Style Sheets" wordt wel gebruikt. Het betekent allemaal hetzelfde in ieder geval. CSS stelt u in staat om alle stijlelementen van een website in een document onder te brengen. CSS is ontworpen om uw website op een efficiënte manier een mooie opmaak te geven.

Google Apps

Google biedt webgestuurde kantoorapplicaties aan voor een gestroomlijnde installatie, minimaal onderhoud en lagere IT-kosten. Medewerkers die onderweg zijn hebben op verschillende manieren toegang tot hun informatie. Met Google Apps zijn ze dus altijd productief, zelfs wanneer ze niet achter hun bureau zitten. Google Apps biedt geheel gratis ondersteuning voor draadloze mobiele toegang.

HTML

HTML staat voor Hypertext Markup Language. Het is de taal waarmee webpagina’s worden weergegeven. HTML is een opmaaktaal. Door middel van HTML-instructies kunnen aan een website kleuren, afbeeldingen en hyperlinks worden toegevoegd. Deze instructies worden door middel van markeringen (tags) op de pagina aangebracht.

IIS

IIS staat voor Microsoft Internet Information Server. Met IIS kan een webserver voor het internet opgezet worden op een Windows-computer. IIS maakt deel uit van Windows 2000, Windows Server 2003 en Windows Server 2008. IIS wordt voornamelijk gebruikt om ASP en ASP.Net-toepassingen te kunnen gebruiken.

jQuery

jQuery is een zeer grote javascript bibliotheek met functies. Het toevoegen van jQuery op uw website is in feite dan ook niets anders als het toevoegen van een groot aantal handige functies die u kunt gaan gebruiken. Het principe van jQuery is dat u op een korte en gemakkelijke manier door de DOM (document object model) van de pagina kan gaan om vervolgens op een simpele manier allerlei functies op verschillende elementen los te laten.

MOSS 2007

Microsoft Office SharePoint Server 2007 ligt bovenop Windows Sharepoint Services 3.0 en biedt een volledig geintegreerde uitbreiding van dit pakket. Het helpt organisaties om meer voor elkaar te krijgen door een platform te bieden voor het delen van informatie en het samenwerken in teams, community's en door mensen gestuurde processen.

.NET

.NET (of ook wel dotNet) is een applicatieframework ten behoeve van de naadloze samenwerking van applicaties en bibliotheken geschreven in verschillende programmeertalen. Het is ontwikkeld door Microsoft. .NET is volledig beschreven in vrij toegankelijke ECMS-standaarden en is daarmee niet alleen beschikbaar voor Microsoft-toepassingen.

Office 365

Microsoft Office 365 levert de bekendste productiviteits- en samenwerkingsprogramma's als abonnementsservice. Met de cloudservices van Microsoft kan uw organisatie de algemene kosten terugdringen en de juiste hulpmiddelen aanbieden aan de juiste gebruikers, alles met geschikte lagen voor beveiliging en naleving. Office 365 werkt met de software die uw medewerkers al kennen en gebruiken, zoals Word, Excel, Outlook en PowerPoint.

Orchard

Orchard is een gratis open source web CMS (Content Management Systeem). Het is geschreven in ASP.NET MVC en maakt gebruik van de Razor View Engine. De site van Just PHIT is gebouwd in het Orchard CMS.

SEO

De term SEO staat voor 'Search Engine Optimalisation'. Het betreft het optimaliseren van de gegevens zoals die in een zoekmachine staan. Als u bij een zoekmachine een zoekterm opgeeft, dan verschaft de zoekmachine u een lijst met zoekresultaten. De meeste zoekmachines doen hun best om de zoeker een lijst van zoekresultaten te geven die gesorteerd is in volgorde van relevantie. Met andere woorden: met het meest passende zoekresultaat bovenaan.

SharePoint 2010

SharePoint 2010 is een platform van Microsoft dat dient als basis voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie, zoals dat vaak op het intranet gebeurt. Veel organisaties gebruiken SharePoint 2010 met name voor samenwerken aan documenten en voor het contentbeheer van het intranet.

SharePoint Foundation

SharePoint Foundation is de basis van het nieuwe SharePoint 2010 platform. Met SharePoint Foundation is het nog makkelijker om teamsites of projectsites te maken en deze in te richten naar de specifieke behoeften van de gebruikers. Het is de opvolger van Windows SharePoint Services 3.0 (WSS) en is kosteloos te installeren.

Umbraco

Umbraco is net als het Orchard CMS een web content management systeem en is volledig gebaseerd op het .NET framework.

WSS

Windows SharePoint Services is een basispakket van Microsoft voor het bouwen van internetgebaseerde bedrijfsapplicaties met geïntegreerde functies voor samenwerken. Windows SharePoint Services 3.0 maakt deel uit van de Windows Server 2003 licentie. Windows SharePoint Services 3.0 integreert naadloos met de vertrouwde Microsoft Office 2007 kantoortoepassingen en vormt de onderliggende laag voor Microsoft Office SharePoint Server 2007

XML

XML staat voor eXtensible Markup Language. Met XML kunnen gegevens op een gestructureerde manier vastgelegd worden. De indeling die daarbij gebruikt wordt, maakt, dat de gegevens zowel door de mens als door een machine te begrijpen zijn.

XSLT

XSL (eXtensible Stylesheet Language) is de verzamelnaam voor een aantal specificaties van het W3C (World Wide Web Consortium). Een taal om XML documenten te transformeren naar een ander XML formaat. Van XML naar XHTML bijvoorbeeld.