Projecten - SharePoint 2010 - 3D

Algemeen

Functie : Senior Developer
Periode : Januari 2012 - Juni 2012
Tools/methodieken : Microsoft SharePoint 2010, PowerShell, C#, ASP.NET 3.5/4.0, WCF, Agatha Request/Response Service Layer

Omschrijving

Voor een bouwonderneming in Midden-Nederland is een nieuw concept ontwikkeld om zowel huurders als kopers in vastgoedprojecten via een interactief 3D-platform kennis te laten maken met nieuwbouwwoningen. In dit concept wordt de buurt en het voorzieningengebied vóór de bouwfase waarheidsgetrouw tot leven gebracht.

Het concept heet 3D Woonvisualisatie. De consument kan met de 3D Woonvisualisatie door zijn woning en nabije leefomgeving navigeren. Al navigerend kan hij in zijn nieuwe woning 24 uur per dag zijn persoonlijke wensen qua indeling en opties wijzigen: een unieke virtuele beleving. Daarnaast helpt het de bouwonderneming bij het ontdekken van de wensen en behoeften van de consument en het signaleren van trends. De 3D Woonvisualisatie is transparant en 24 uur per dag beschikbaar. De consument wordt via social media direct betrokken bij de projecten.

Patrick Heemskerk heeft in teamverband aan de ontwikkeling van het klant- en beheerportaal voor dit project in SharePoint 2010 gewerkt. Belangrijkste taken bestonden uit de ontwikkeling van de integratie tussen het klantportaal en de 3D Woonvisualisatie ‘game’, diverse webparts voor het klant- en beheerportaal. De 3D Woonvisualisatie ‘game’ is geïntegreerd in het klantportaal door een webpart te ontwikkelen welke een Unity bestand inlaadt.